آموزش دتکتور گازی و نحوه استفاده در کارخانه





متان (CH4)

متان یک گاز قابل اشتعال و انفجاری است. متداولاً در سیستم‌های گرمایش و پخت، صنعت گاز و در ترکیب با سوخت‌های طبیعی استفاده می‌شود.

پروپان (C3H8)

پروپان یک گاز قابل اشتعال و انفجاری است. برای گرمایش و گاز فندک کاربرد دارد.

بوتان (C4H10)

بوتان نیز از گازهای قابل اشتعال و انفجاری محسوب می‌شود. در کوره ها، آشپزخانه ها و برای تولید حرارت استفاده می‌شود.

هیدروژن (H2)

هیدروژن یکی از قوی‌ترین گازهای قابل اشتعال است. در صنایع نفت گاز و پتروشیمی، نیروگاهی، شیمیایی و آزمایشگاهی کاربرد های فراوانی دارد.

اکسیژن (O2)

اکسیژن خود به تنهایی قابل اشتعال نیست، اما موجب اشتعال و سوختن سایر مواد می‌شود و در فرایندهای مختلف به عنوان یک عامل برای بهتر سوختن، کاربرد دارد.

استیلن (C2H2)

استیلن گازی قابل اشتعال است و در عملیات جوشکاری و برخی فرایندهای صنعتی به کار می‌رود.

کربن‌مونوکسید (CO)

کربن‌مونوکسید یک گاز بسیار سمی است که بدون رنگ و بو بوده و معمولاً از سوختن ناقص و یا احتراق ناکافی مواد آلی بوجود می‌آید. در اثر ورود از طریق تنفس با هموگلوبین خون ترکیب شده، انتقال خون در بافت ها را مختل کرده و منجر به متوقف شدن عملکرد اعضای حیاتی می‌شود.

آمونیاک (NH3)

آمونیاک یک گاز سمی است و چنانچه با پوست و چشم تماس یابد، موجب تحریک تنفس و آسیب‌ به بافت بدن شود. و بیشتر در سردخانه ها و ذوب آهن کاربرد دارد.

سولفید هیدروژن (H2S)

سولفید هیدروژن گازی بسیار سمی و با بوی بد است. به دلیل ایجاد مشکلات تنفسی و تأثیرات سمی بر اعصاب و قلب، منجر به مشکلات جدی سلامتی شود.

کلر (Cl2)

کلر یک گاز سمی است که در شرایط استاندارد به صورت گازی و برنگ زرد است. در تماس با پوست باعث حساسیت و تخریب پوست شده و چنانچه تنفس شود ریه را تحریک و موجب مسمویت ریوی، سرفه و احتقان مجاری تنفسی شود.

کاربرد دتکتور گاز در صنایع مختلف
دتکتورهای گازی به عنوان تجهیزات حیاتی در اکثر صنایع به کار می‌روند.

1. نیروگاه‌ها
برای تشخیص گازهای سمی و قابل انفجار که در فرایند تولید برق به وجود می‌آیند، از دتکتورهای گازی استفاده می‌شود. در این صنعت بیشتر دتکتور گاز متان نصب می‌شود.

2. صنعت نفت و گاز
در پالایشگاه‌ها و ایستگاه‌های انتقال گاز، دتکتورهای گاز جهت اطمینان از ایمنی و جلوگیری از حوادث ناگوار دتکتور گاز پروسنس مورد استفاده قرار می‌گیرند.

3. پتروشیمی
در واحدهای پتروشیمی که با مواد شیمیایی خطرناک کار می‌شود، دتکتورهای گازی برای تشخیص لحظه‌ای گازهای خطرناک به کار می‌روند.

4. معادن و تونل‌ها
دتکتورهای گاز در معادن جهت تشخیص گازهای قابل انفجار یا سمی که در فرایند استخراج مواد معدنی به وجود می‌آیند، استفاده می‌شوند.

5. استخرها
در کلر سازی، استخرها و سوناها جهت تشخیص گاز کلر که برای آب‌شویی استفاده می‌شود.

6. آزمایشگاه‌ها
در آزمایشگاه‌های شیمیایی و فیزیکی، دتکتورهای گاز برای مانیتورینگ انواع گازهای تولیدی یا مصرفی به کار می‌روند.

7. صنعت نفت
در صنایع نفتی جهت تشخیص نشتی گازها و حفظ ایمنی در فرآیندهای تولید، دتکتورهای گازی بکار می‌روند.

8. آب و فاضلاب
در تصفیه‌خانه‌ها و ایستگاه‌های پمپاژ آب و فاضلاب، دتکتورهای گازی جهت تشخیص گازهای خطرناک مورد استفاده قرار می‌گیرند.

9. پالایشگاه‌ها
در پالایشگاه‌ها جهت کنترل و مانیتورینگ فرآیندهای پالایش نفت و تشخیص نشتی‌های گاز از دتکتورهای گازی استفاده می‌شود.
دتکتورهای گازی با توجه به ویژگی‌ها و مشخصات مختلف، از جمله نوع، مدل، تعداد سنسورها و برند، قیمت‌های متفاوتی دارند. بعلاوه، دتکتورهای گاز ضدانفجار نیز معمولاً قیمت بالاتری نسبت به مدل‌های معمولی دارند.

آداک فرایند سپهر به عنوان نماینده رسمی دتکتور پروسنس Prosense در ایران، ارائه ‌دهنده انواع دتکتورهای گاز با گارانتی، خدمات پس از فروش و مشاوره رایگان می‌باشد. برای دریافت لیست قیمت و مشاوره رایگان، می‌توانید با شماره‌های 02177809784 و 09912504051 تماس بگیرید.

10. مناطق نفتی
در مناطق استخراج نفت، جهت تشخیص و کنترل گازهای خطرناک در محیط‌های استخراج و حفاری از دتکتورهای گازی استفاده می‌شود.

11. آشپزخانه‌های صنعتی و پارکینگ‌ها
در آشپزخانه‌های صنعتی جهت تشخیص نشت گازهای قابل اشتعال و همچنین در پارکینگ‌ها به منظور پیشگیری از حوادث احتراق و انفجار از دتکتورهای گاز استفاده می‌شود.
دتکتور گاز به عنوان یک وسیله حیاتی در حوزه ایمنی محیطی و از تجهیزات آتش نشانی است، که برای تشخیص گازهای سمی، قابل اشتعال و انفجاری در مکان‌های مختلف به کار می‌رود.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *